13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Benzine weer cent duurder

De benzineprijs gaat per 1 januari nog eens met een dikke cent per liter extra omhoog. Daarmee komen de recordprijzen van afgelopen voorjaar weer in beeld. Toen kostte een liter benzine gemiddeld 1,75 euro, nu 1,68 euro.

De overheid verhoogt de accijns op benzine en diesel met 1,7 procent. Volgens brandstofdeskundige Paul van Selms van United Consumers wordt diesel driekwart eurocent duurder.

“Op zich lijken deze accijnsverhogingen voor inflatiecorrectie beperkt”, aldus Van Selms. “Maar het bestaande accijnsaandeel in benzine en diesel is groot. Per tank hebben we het over 30 euro per benzinetankbeurt en bij diesel over ongeveer 20 euro.”

De accijnsverhoging valt uiteindelijk ook duurder uit omdat de overheid over de totale accijnsbedragen nog eens 19 procent btw rekent.

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen