Benzine weer cent duurder

De benzineprijs gaat per 1 januari nog eens met een dikke cent per liter extra omhoog. Daarmee komen de recordprijzen van afgelopen voorjaar weer in beeld. Toen kostte een liter benzine gemiddeld 1,75 euro, nu 1,68 euro.

De overheid verhoogt de accijns op benzine en diesel met 1,7 procent. Volgens brandstofdeskundige Paul van Selms van United Consumers wordt diesel driekwart eurocent duurder.

“Op zich lijken deze accijnsverhogingen voor inflatiecorrectie beperkt”, aldus Van Selms. “Maar het bestaande accijnsaandeel in benzine en diesel is groot. Per tank hebben we het over 30 euro per benzinetankbeurt en bij diesel over ongeveer 20 euro.”

De accijnsverhoging valt uiteindelijk ook duurder uit omdat de overheid over de totale accijnsbedragen nog eens 19 procent btw rekent.

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.