Benzineprijs stijgt naar nieuw record

Een liter Euro 95 ongelood kost nu aan de pomp 1,853 euro. Dit blijkt uit cijfers van het consumentencolletief United Consumers. De gemiddelde landelijke adviesprijs van benzine is de afgelopen maanden steeds gestegen. Onder meer door spanningen in het Midden-Oosten loopt de olieprijs gestaag op en daarmee stijgt ook de prijs van autobrandstof. Eind februari kwam de adviesprijs van een liter Euro 95 voor het eerst boven de 1,80 euro.

De prijs van een liter diesel blijft ongewijzigd op 1,517 euro, terwijl lpg 1,2 cent goedkoper is geworden. Een liter lpg komt nu op 0,907 cent. Directeur Paul van Selms van United Consumers verwacht niet dat de benzineprijs nog veel verder zal stijgen. ''Ik zie eerder een zekere stabilisatie optreden nu'', zegt hij. Hij wijst erop dat de prijs van ruwe olie vorige week is gedaald, wat nog in de benzineprijs doorgerekend zal worden.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.