13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Benzineprijs stijgt naar nieuw record

Een liter Euro 95 ongelood kost nu aan de pomp 1,853 euro. Dit blijkt uit cijfers van het consumentencolletief United Consumers. De gemiddelde landelijke adviesprijs van benzine is de afgelopen maanden steeds gestegen. Onder meer door spanningen in het Midden-Oosten loopt de olieprijs gestaag op en daarmee stijgt ook de prijs van autobrandstof. Eind februari kwam de adviesprijs van een liter Euro 95 voor het eerst boven de 1,80 euro.

De prijs van een liter diesel blijft ongewijzigd op 1,517 euro, terwijl lpg 1,2 cent goedkoper is geworden. Een liter lpg komt nu op 0,907 cent. Directeur Paul van Selms van United Consumers verwacht niet dat de benzineprijs nog veel verder zal stijgen. ''Ik zie eerder een zekere stabilisatie optreden nu'', zegt hij. Hij wijst erop dat de prijs van ruwe olie vorige week is gedaald, wat nog in de benzineprijs doorgerekend zal worden.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen