13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Bevestigt Yamaha de YZF-R7 in deze video?

Yamaha heeft een teaser video vrijgegeven waarin gesproken wordt over een ‘track & street’ motorfiets. Is dit de bevestiging van de op de MT-07 gebaseerde R7?

De geruchten over de van de MT-07 afgeleide sportmotor doen al enige tijd de ronde. De recente introductie van de Aprilia RS660 wierp nog meer kolen op het vuur. Het gerucht kreeg nog meer gewicht toen Yamaha de stap nam om de YZF-R6 uit het programma te halen. Deze stap zou een grote leegte hebben achtergelaten in het gamma. En als er iets is waar merken niet van houden, is het wel een onsamenhangend gamma dat geen groei- en verkoopmogelijkheden’ mogelijk maakt.

Yamaha XV1900A Midnight Star – Marathonmotor

Hoewel de nieuwe video niet direct de naam van de R7 noemt of een motorfiets van welk type dan ook laat zien, zijn er een paar aanwijzingen over de benaming. Ten eerste, het is niet strikt een circuitmotor. De video toont een POV van een rijder op een circuit terwijl hij door bochten scheurt. Halverwege wordt overgeschakelt naar de weg en zien we een bochtig bergweggetje. De overgang van de weg naar het circuit is belangrijk, omdat dit nieuwe type supersports niet allen voor op het circuit is bedoeld.

Ten tweede begeleidt een benzineaangedreven soundtrack de video. Eerst klinkt de motor als Yamaha’s legendarische R1, later klinkt het meer als de CP2-motor van de Yamaha MT-07.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen