maandag 11 december 2023

Bijgewerkte UM Renegade ST komt in 2023 naar Europa

UM, een Colombiaans motorfietsbedrijf dat in 1951 werd opgericht, staat vooral bekend om zijn budgetvriendelijke cruisers in Amerikaanse stijl met kleine cilinderinhoud. Het bedrijf kan zijn prijzen laag houden omdat het zijn modellen betrekt van Chinese fabrikanten. De tweewielers van UM, die vooral populair zijn in Europa en delen van Azië, zijn ideaal voor beginners dankzij hun soepele prestaties en betaalbare prijskaartjes.

Het nieuwste model, de Renegade ST, wijkt niet echt af van de stylingconventie van het merk, want het ziet er nog steeds uit als een Amerikaanse cruiser, zij het aan de kleinere kant. Hij zal op de Europese markt worden aangeboden voor het modeljaar 2023 in zowel 125cc als 300cc motoren. De motor van de Renegade ST 300 is afkomstig van de Chinese fabrikant CFMOTO. Het vermogen wordt overgebracht via een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De F43 Tributo Tamburini laat je sprakeloos achter

De 125cc-versie voldoet aan de A1-voorschriften, met een maximaal vermogen van ongeveer 14 pk. De UM Renegade ST is uitgerust met standaard 41 millimeter telescoopvorken en twee schokdempers met voorbelasting. Hij rijdt op 17-inch voorwielen en 15-inch achterwielen en heeft een zithoogte van slechts 770 millimeter. Over het geheel genomen is de UM Renegade ST een vrij lichte cruiser van 182 kilogram met een volle benzinetank.

Andere kenmerken zijn twee Bluetooth speakers, een TFT instrumentenpaneel en volledige LED verlichting. De motor heeft een hoog stuur en naar voren geplaatste bedieningselementen die de rijder een zeer ontspannen en relaxte zithouding geven. Er is ook een sissy bar achteraan voor als je met z’n tweeën rijdt. De UM Renegade ST zal naar verwachting ongeveer 4.000 euro opbrengen in 125cc-uitvoering en 5.000 euro voor de 300cc-versie. De nieuwe cruiser zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 op de Europese markt komen.

Bronnen: Motociclismo, BikeIT

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen