Bijna overal 130!

Foto: ANP

Goed nieuws vandaag! Het ministerie van Infrastructuur gaat vanaf februari 2016 namelijk de maximumsnelheid op meer dan de helft van de Nederlandse snelwegen verhogen naar 130 km/u. Volgens De Telegraaf zou het gaan om zo’n 300 kilometer aan snelweg. Daarmee komt het totale percentage van snelwegen waar deze maximumsnelheid geldig is op 61 procent. Nog meer goed nieuws: Het kabinet zou er naar streven zelfs op driekwart van ‘s lands snelwegen deze snelheid toe te staan.

Over de A2 tussen Utrecht en Amsterdam heerst nog onduidelijkheid. Eerder schreven we al over het plan van VVD-parlementariër Visser om de maximumsnelheid van 100 km/u op dit taject te vervangen voor 130. Over dit traject loopt echter nog een rechtszaak. Deze zaak gaat over de inzet van trajectcontroles op dit traject en pas na de uitspraak kan gekeken worden of verhoging van de snelheid kan en mag. De uitspraak wordt 20 november verwacht.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.