zondag 25 februari 2024

Blacktrack Motors bouwt Moto Guzzi Griso om tot caféracer. En het is geen koopje!

De Moto Guzzi Griso had een korte levensduur. De Griso, die tussen 2006 en 2015 werd geproduceerd, vervaagde de grens tussen cruisers, caféracers en sportmotoren. Toen Sasha Lakic, de belangrijkste man van Blacktrack Motors, een Griso in handen kreeg, zette hij zich volledig in voor het potentieel van het model als caféracer.

Lakic hield vast aan de 1151cc-V-twin met vierkleppen, de transmissie en de cardanaandrijving, maar liet de rest van de motorfiets achterwege. Om de motorfiets om te bouwen tot een specifiek circuitwapen wendde Lakic zich tot de Moto Guzzi-specialisten van Guareschi Moto. Deze Italiaanse Moto Guzzi-dealer en customshop werkt regelmatig samen met Moto Guzzi voor race-evenementen zoals de 2022 Fast Endurance Trophy en de Italiaanse Motorally Series.

Voor het project BT-05 Cento van Blacktrack Motors hebben de broers Guareschi een buizenframe gefabriceerd dat slechts 11,7 kilo weegt. Lakic vult dat chassis aan met een volledig instelbare Öhlins FGRT-voorvork en een Öhlins TTX-monoshock die verbonden is met de CARC-achterbrug van de Moto Guzzi. De magnesium velgen van Marvic zorgen voor een verdere verlaging van het gewicht, terwijl Brembo’s de 175 kilo wegende Guzzi tot stilstand brengen.

Lakic Lakic bespaarde niet alleen 50 kilo, maar boorde de 1151cc-V-twin ook op tot 1380 cc. Samen met een aangepaste Zard-uitlaat, zorgt de grotere cilinderinhoud voor een vermogen van 136 pk en een koppel van 144 Nm. Met het chassis en de motor in orde, verpakte Lakic de caféracer in een carbon en aluminium carrosserie geïnspireerd op de Moto Guzzi 850 Le Mans. Een nieuw Motogadget Motoscope-instrumentenpaneel, gefreesde hendels, raceschakelaars, en clip-ons completeerden het project.

Hoewel de BT-05 Cento zeker beter zal presteren dan elke Moto Guzzi die uit de fabriek in Mandello del Lario rolt, heeft de caféracer ook een nimmer gepresenteerd prijskaartje voor een Moto Guzzi. De prijs begint bij €117.900 ($133.700) en is gelimiteerd tot 10 stuks. Blacktrack Motors Moto Guzzi is dus meer een collector’s piece dan een racemotor die je ook daadwerkelijk inzet op het circuit.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen