Blinde motorrijder haalt 268,685 km/u tijdens recordpoging

Ben-Felten-Kawasaki-ZX-10R-Speed-Record

De Australiër Ben Felten ziet niks, maar is om de drommel niet bang.

De Australiër Ben Felten vestigde afgelopen weekeinde op de zoutvlakte van Lake Gairdner een nieuw wereldrecord met een topsnelheid van 268,685 km/u. Op zich een koud kunstje, warte het niet dat de man niets ziet.

Ondanks zijn blindheid en wisselende weersomstandigheden wist Felten toch een nieuw Guiness wereldrecord en FIM record op zijn naam te zetten in de klasse ‘Hoogste snelheid ooit met een blinddoek om gereden’. Felten gebruikte voor zijn recordrace een standaard Kawasaki Ninja ZX-10R.

Felten reed met zijn snelheid van 266,685 km/u gemeten over twee runs 1,355 km harder dan het vorige record.

Ben Felten tijdens een recordpoging in 2015:

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.