donderdag 18 april 2024

BMW Motorrad Days keert terug naar de Alpen

Goed nieuws voor alle BMW-fans! Het jaarlijkse BMW Motorrad Days keert terug naar de Alpen na een uitstapje naar Berlijn. Hoewel er nog geen datum bekend is gemaakt voor BMW Motorrad Days 2024, heeft een woordvoerder bevestigd dat het evenement niet langer in Berlijn zal plaatsvinden. Na twee succesvolle edities in Berlijn in 2022 en 2023, heeft BMW besloten om het evenement terug te brengen naar de Alpen. In de komende weken zullen ze meer informatie verstrekken over de exacte datum en locatie.

Dalend bezoekersaantal

Na twee jaar gedwongen pauze door de coronapandemie verraste BMW zijn klanten door het evenement weer te laten plaatsvinden in 2022, maar deze keer niet meer in Garmisch-Partenkirchen, maar in Berlijn. Deze beslissing werd door velen niet begrepen, omdat het evenement van een bochtig paradijs in de bergen verhuisde naar een grote stad in het vlakke noordoosten.

Het aantal bezoekers daalde aanzienlijk na de verhuizing. Waar Garmisch-Partenkirchen jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers ontving, waren er in Berlijn slechts ongeveer 17.000 aanwezig volgens BMW.

BMW opnieuw de baas in middenklasse reis-enduro’s met nieuwe GS-modellen?

Nu lijkt Markus Flasch, de CEO van BMW Motorrad sinds november 2023, bereid om deze omstreden beslissing terug te draaien. Of de 22e editie van BMW Motorrad Days weer plaats zal vinden in Garmisch-Partenkirchen is nog onduidelijk, maar het belangrijkste is dat BMW ’terug naar de Alpen’ willen gaan. Er zijn verschillende opties overwogen en Garmisch-Partenkirchen is er daar één van.

Al met al is dit geweldig nieuws voor alle motorliefhebbers die verlangen naar de prachtige bergen en sfeer van de originele BMW Motorrad Days. We kijken uit naar meer details over deze terugkeer naar de Alpen!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen