woensdag 19 juni 2024

BMW Motorrad presenteert de R 18 IRON ANNIE

Het was een vliegtuig dat een klant van BMW partner VTR Motorrad AG & VTR Customs in Schmerikon, Zwitserland, inspireerde tot een zeer speciale aangepaste versie van de BMW R 18 – de R 18 IRON ANNIE. Jaren eerder had de architect bij VTR Customs al een individuele R nineT geheel volgens zijn ideeën laten bouwen en ook deze keer zouden elementen uit de vliegtuigbouw worden gebruikt.

Bijvoorbeeld de in de tank geïntegreerde wijzerplaat van de snelheidsmeter, die moet doen denken aan oude cockpitinstrumenten, of toegangspanelen met snelsluitingen, zoals die op veel vliegtuigen te vinden zijn. En natuurlijk was het noodzakelijk om de karakteristieke gegolfde aluminium beplanking van de Ju 52 te lenen. Tegelijkertijd moest de stoel doen denken aan een zadel en natuurlijk mocht alleen het “IRON ANNIE” kleurenschema in grijs en zwart worden gebruikt voor het schilderwerk.

Nieuwe BMW S 1000 RR: 100% performance

Een BMW R 18 First Edition diende als uitgangspunt voor het aanpassingsproject. Eerst werd de motor verwijderd en zwart gespoten. Alle chromen onderdelen werden zwart gespoten en ook de vorkpoten kregen een zwarte coating in de vorm van een DLC (Diamond Like Carbon) coating.

De kuipbekleding werd zo smal en plat mogelijk teruggetrokken om de gestroomlijnde vorm te benadrukken. De 7 cm kortere voorvork en een in hoogte verstelbare Wilbers-schokdemper benadrukken de gehurkte houding van de motorfiets. “Om de motorfiets kleiner te doen lijken en hem een meer filigraan uiterlijk tussen de wielen te geven, hebben we grote 18 en 21 inch wielen laten maken door Kineo,” voegt Daniel Weidmann, eigenaar en directeur van VTR Motorrad & VTR Customs, eraan toe.

De BMW R 18 IRON ANNIE is goedgekeurd voor de openbare weg en zal in zijn nieuwe thuis aan het meer van Genève zeker de aandacht trekken. Het zal een uniek model blijven, zoals beloofd aan de klant.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen