maandag 29 april 2024

BMW Motorrad Welt Berlijn open voor publiek in september 2023

Weet je al wat je aan het eind van september gaat doen? Als je van plan bent om rond die tijd naar Berlijn te reizen en je bent een BMW-fan, dan wil je waarschijnlijk 28 september 2023 in je agenda noteren. Dat is de datum waarop BMW Motorrad officieel zijn gloednieuwe BMW Motorrad Welt opent, op de BMW Group-campus in Berlin-Spandau.

BMW Museum viert 100 jaar BMW Motorrad

Terwijl het BMW Motorrad Museum de indrukwekkende 100-jarige geschiedenis vertelt, zal het nieuwe BMW Motorrad Welt zich richten op het creëren van een geïntegreerde ‘merkbeleving’. Wat dat precies is? Van interactieve presentaties, tot eten, tot een evenementenruimte die zowel binnen als buiten het bedrijf te boeken is; BMW Motorrad Welt is bedoeld om je mee te nemen in alles wat het hart van BMW Motorrad doet kloppen.

Exposities richten zich op interactieve ervaringen, zoals de kunst van het aanpassen van motorfietsen. BMW Motorrad heeft ook plannen om zijn Gear en Accessoires-activiteiten bij het plezier te betrekken. Rondleidingen door de fabriek zijn ook mogelijk, zodat motorliefhebbers een kijkje achter de schermen kunnen krijgen in hoe hun favorieten van de beroemde Duitse fabrikant worden gemaakt.

Andere geplande evenementen binnen de ruimte zijn live concerten, signeersessies en zelfs van tijd tot tijd filmvoorstellingen. BMW Motorrad Welt is bedoeld als een soort cultureel centrum, met de nadruk op alles wat BMW is, die de bezoeker een meeslepende ervaring biedt, in plaats van dat je alles alleen op afstand kunt bekijken.

De openingsceremonies van BMW Motorrad Welt staan gepland voor 28 september 2023. Meer dan 150 gasten uit de wereld van cultuur, sport, media, politiek en meer zijn uitgenodigd, samen met merkambassadeurs. De dag daarna wonen de gasten de finale bij van het BMW Motorrad Customizing Championship. De focus ligt op op maat gemaakte R 18-motorfietsen, gebouwd door deelnemers uit 18 verschillende landen.

Na de openingsceremonies zal BMW Motorrad Welt officieel zeven dagen per week open zijn. Van maandag tot en met zondag kun je langskomen tussen 10.00 uur en 19.00 uur. Op feestdagen is BMW Motorrad Welt officieel gesloten.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen