zondag 1 oktober 2023

BMW presenteert zijn drie nieuwe telgen uit de GS-serie

BMW Motorrad verruimt zijn assortiment touring-enduro’s in het middensegment met de komst van de nieuwe BMW F 900 GS, BMW F 900 GS Adventure en BMW F 800 GS. Deze drie modellen ondergaan aanzienlijke updates en worden in het tweede kwartaal van 2024 op de markt gebracht. De herziene line-up biedt niet alleen een nieuwe aandrijflijn, maar ook een verrijkte standaarduitrusting.

De BMW F 900 GS heeft aanzienlijk aan capaciteit gewonnen, met verbeterde offroad-prestaties en een gewichtsvermindering van 14 kg ten opzichte van zijn voorganger. Deze motorfietsen maken nu gebruik van de tweecilinder lijnmotor, voor het eerst geïntroduceerd in de F 850 GS in 2018. De nieuwe motor heeft een vergroot slagvolume van 895 cc (voorheen 853 cc). In de F 900 GS en F 900 GS Adventure levert deze motor een vermogen van 105 pk, terwijl de BMW F 800 GS 87 pk voortbrengt. Bovendien kenmerken de nieuwe motoren zich door een vollere koppelcurve, verhoogde trekkracht en verbeterde acceleratie, met een extra 10 pk aan piekvermogen.

Waarom je juist de BMW R 1250 GS Ultimate Edition moet hebben

Opties

Deze nieuwe modellen vertrouwen op een brugvormig frame met aan elkaar gelaste plaatstalen onderdelen, waarin de tweecilinder lijnmotor als een integraal ondersteunend element is geïncorporeerd. De BMW F 900 GS introduceert ook een nieuwe kunststof brandstoftank met een inhoud van 14,5 liter, die 4,5 kg lichter is dan de stalen tank van het vorige model. Daarentegen heeft hij wel een halve liter minder inhoud.

Bovendien zijn de nieuwe GS-modellen uitgerust met standaard 6,5-inch TFT-schermen. Dat is vooral voor de nieuwe F 800 GS een opvallende verbetering. Dit model had namelijk voorheen een analoog instrumentenpaneel. De F 900 GS heeft standaard een 12 mm houder voor eenvoudige montage van action cams en andere apparaten. Voor de installatie van BMW’s Connected Ride is de optionele ‘navigatievoorbereiding’ vereist. Verder kan je nog betere offroad-capaciteiten voor de F 900 GS krijgen, als je het optionele Enduro Pro-pakket neemt.

BMW GS-serie 2023

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image