maandag 30 januari 2023

BMW R 18 Dragster Custom door Roland Sands

Een van de motorlanceringen die door het coronavirus werd opgeslokt, was het debuut van de BMW R18. De gigantische luchtgekoelde cruiser uit Duitsland.

Dat is een beetje ironisch, als je bedenkt hoe lang BMW ons heeft geplaagd met video’s voor ze de definitieve vorm lieten zien. Waarna die vorm vervolgens kopje onder ging in het nieuws omtrent een wereldwijde pandemie en de productie tijdelijk tot stilstand kwam. Maar zo gaan die dingen.

In de hoop nog wat van dat momentum terug te krijgen, gaf BMW Roland Sands opdracht een gechopte, gecustomde of wat dies meer zij van de R18 te maken. Roland Sands maakte in zijn gebruikelijke American-go-fast stijl een hardtail dragster van de machine, die toepasselijk BMW R18 Dragster wordt genoemd en werd uitgerust met lachgasinjectie.

Voor Roland Sands vergeleek de R18 met klassieke Amerikaanse muscle cars, met een open-en-bloot blok uit de motorkap en diep gerommel uit de grote verbrandingskamers.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen