BMW R 18 Dragster Custom door Roland Sands

Een van de motorlanceringen die door het coronavirus werd opgeslokt, was het debuut van de BMW R18. De gigantische luchtgekoelde cruiser uit Duitsland.

Dat is een beetje ironisch, als je bedenkt hoe lang BMW ons heeft geplaagd met video’s voor ze de definitieve vorm lieten zien. Waarna die vorm vervolgens kopje onder ging in het nieuws omtrent een wereldwijde pandemie en de productie tijdelijk tot stilstand kwam. Maar zo gaan die dingen.

In de hoop nog wat van dat momentum terug te krijgen, gaf BMW Roland Sands opdracht een gechopte, gecustomde of wat dies meer zij van de R18 te maken. Roland Sands maakte in zijn gebruikelijke American-go-fast stijl een hardtail dragster van de machine, die toepasselijk BMW R18 Dragster wordt genoemd en werd uitgerust met lachgasinjectie.

Voor Roland Sands vergeleek de R18 met klassieke Amerikaanse muscle cars, met een open-en-bloot blok uit de motorkap en diep gerommel uit de grote verbrandingskamers.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?