BMW R 18 GT of toch R 18 Transcontinental?

De toekomstige versie van de BMW R 18, een GT-versie met zijtassen en ‘batwing’-kuip, zou wel eens als R 18 Transcontinental de brochure in kunnen gaan. Foto’s en patenttekeningen hebben een aantal kenmerken onthuld.

BMW R 18-familie groeit

Het is geen mysterie dat de BMW R 18 Classic slechts de eerste is in een familie van modellen met de nieuwe 1801cc-grote boxermotor. Afgelopen winter al circuleerden er ‘gestolen foto’s’ van R 18 als Bagger en in GT-uitrusting over het net en in februari werden de patenttekeningen met de stijl van de GT-versie (hieronder) gepubliceerd.

De Bagger is in feite een R 18 met halfharde lederen tassen en een scherm. Met de GT laat BMW nog een andere mogelijkheid zien.

2021 BMW R 18 Classic: een nostalgisch ogende toermotorfiets

Europees gedeponeerd

Het is interessant om te weten dat BMW de naam en het logo Transcontinental Europees heeft gedeponeerd voor gebruik op motorfietsen en aanverwante onderdelen. Het is een naam die zeker niet botst met nog een R 18-versie.

Het onderscheidt zich van de Classic, volgens de stylingtekeningen, niet alleen door de grote, batwing-kuip en de harde zijtassen, maar ook door de geïntegreerde, nietspaakte wielen, de grotere tank, het doorlopende zadel, de vollere spatborden en de minder stijle voorvork.

Het instrumentarium heeft een groot tft-scherm. De foto’s die op de weg zijn genomen, laten de aanwezigheid van de voorste radarsensor en reflectoren zien. Alles wijst erop dat we de BMW R 18 GT, misschien R 18 Transcontinental, al in 2021 kunnen verwelkomen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?