BMW rolt de ‘Great Getaway’ uit

We hoeven ons geen twee keer te laten vertellen dat een plug-and-play ontsnapping aan de pandemie van de afgelopen 18 maanden een goede therapie zou zijn. Het is duidelijk dat een motorfiets het beste gereedschap is voor deze job, en het lijkt erop dat BMW het daarmee eens is.

In een programma dat de ‘The Great Getaway’ heet, biedt BMW Motorrad voor 2022 drie goed uitgestippelde routes aan, in Costa Rica, Portugal en de VS, allemaal geregeld en uitgevoerd door BNW-partner Elephant Moto. Elke tour omvat acht dagen rijden op een van de modellen uit de R 18-serie, een gids, overnachtingen en maaltijden, een volgwagen en een gevarieerd en ‘uitgebreid sociaal programma’. De essentie is, alles wat je mee moet brengen is een creditcard, je rijbewijs en een motoruitrusting.

In een notendop, aldus BMW, is het plan om de Big Boxers langs ruige kusten, door dichte bossen en langs bergen en watervallen te laten cruisen, terwijl de rijders ook van de lokale keuken en regionale cultuur kunnen proeven. De rijdagen worden afgesloten in stijlvolle accommodaties die bij elke tour passen.

Dit is de 2022 BMW K 1600 line-up

De details zijn wat je zou verwachten; elke tour vertrekt met een maximum van 12 deelnemers en gaat op wat lijkt een vrij rustig tempo-BMW van 150 tot 200 kilometer per dag. ’s Avonds komt de groep samen voor een lach, diner, en natuurlijk, drankjes of live muziek. Elke tour heeft ook zijn eigen Urban Day, waar de deelnemers de lokale cultuur van beroemde steden kunnen bekijken: San José in Costa Rica, Lissabon in Portugal, en Portland in de VS.

De prijzen variëren, maar om je een idee te geven: het evenement in de VS kost € 6.950,- op basis van een gedeelde kamer met een andere rijder. De 10-daagse tour is inclusief drie maaltijden per dag, en aankomst- en vertrekdagen vanaf het vliegveld.

De geplande slots voor The Great Getaway zijn:

  • Costa Rica, in maart 2022
  • Portugal, van april tot juni 2022
  • VS, van augustus tot oktober 2022

Voor meer info, bezoek thegreatgetaway.net.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.