BMW terugroepactie leren kleding: teveel chroom?

Terugroepacties kennen we inmiddels wel. Motoren die teruggeroepen worden naar de dealer voor aanpassingen van in de praktijk gevonden problemen. Maar deze recente terugroepactie van BMW vonden we wel zeer opvallend. BMW Motorrad roept in heel Europa de Club Leather Men’s Jacket en de DownTown Glove terug. Er kan teveel chroom in het leer zitten.

De terugroepactie gaat dus om de Club Leather Men’s Jacket, maat M, nummer 76129899222 en de DownTown Glove, nummers 76218560843 tot 76218560849 in opdracht van het districtsbestuur van München.

Chroom VI-waarden te hoog

Het districtsbestuur verwijst naar een steekproef-controle van de jas en de handschoenen van een leverancier door de veterinaire keuringsdienst van de Rijn-Ruhr-Wupper, waarbij chroom VI boven de wettelijk vastgelegde grenswaarde werd ontdekt. Chroom VI kan leiden tot allergische reacties bij individuele personen. BMW zelf test zijn leren lifestyle producten regelmatig op chroom VI en heeft tot nu toe geen afwijkingen kunnen ontdekken.

Eigenaren worden gevraagd om de betreffende kledingstukken terug te brengen naar hun BMW Motorrad dealer. Ongeacht de leeftijd kunnen de betreffende artikelen worden geruild voor een gelijkwaardig BMW Motorrad product.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?