donderdag 2 februari 2023

Video: Harley-Davidson LiveWire vs Porsche Taycan Turbo

Wedstrijd: Harley-Davidson LiveWire vs Porsche Taycan Turbo. Steeds vaker spreken we over de toekomst van de mobiliteit, de mogelijkheid om de uitstoot te verminderen en de voor- (en nadelen) in het dagelijks leven van mensen die gebruik maken van auto’s die je thuis ‘aan de kraan’ vol kunt tappen.

Waar nog weinig over wordt gesproken, is het potentieel dat deze elektrische voertuigen hebben in termen van prestaties, dankzij de motoren die koppel en vermogen direct kunnen oproepen.

Harley-Davidson LiveWire vs Porsche Taycan Turbo

Het YouTube-kanaal van Vox wil dat weleens zien gebeuren. Ze vergelijken twee merken die tot voor kort gulzig CO2 in de atmosfeer bliezen te vergelijken, maar die nu ook zijn toegewijd aan zero uitstoot: Harley-Davidson en Porsche.

Natuurlijk koos Vox voor de klassieke wedstrijd: de kwart mijl. Duitsland en de Amerika zetten een Porsche Taycan Turbo en een Harley-Davidson LiveWire op de start.

Harley-Davidson LiveWire verbetert wereldrecord tijdens EV-race

De Duitse coupé-berline heeft de volgende specs: 616 pk (met turbo tot 671) en 849 Nm, gewicht 2.305 kg. Acceleratie: 0 tot 100 km/u in 3,2 seconden.

De LiveWire is de eerste roadster van Harley-Davidson en natuurlijk ook de eerste elektrische motor die in Milwaukee wordt geproduceerd. De Revelation-aandrijving levert 105 pk en 116 Nm en weegt 251 kg. Acceleratie: 0-100 km/u haalt in 2,9 seconden.

Als het startschot valt, schiet de Harley-Davidson LiveWire er door zijn lage gewicht vandoor, maar de vierwielaandrijving en de indrukwekkende cijfers van de Porsche Taycan Turbo werden al snel duidelijk. Hoe de battle Harley-Davidson vs Porsche het afloopt? Bekijk de video maar!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen