maandag 15 juli 2024

BMW viert 50 jaar M met speciale M1000RR

BMW Motorrad helpt zusterbedrijf BMW M z’n 50e verjaardag te vieren. Onder de naam 50 Years M is een speciale versie van de M1000RR uitgebracht – de eerste motorfiets met het M-logo – die is voorzien van een specifieke kleur en een lange lijst van uitrusting voor circuitgebruik.

Je zult de gedenkwaardige M1000RR niet snel kwijtraken op een parkeerplaats: hij is uitgevoerd in een opvallende tint die Sao Paulo Yellow wordt genoemd. De kleur is afkomstig uit het BMW M-palet. De motorfiets is ook voorzien van het M Carbon Pakket, dat spatborden, zijpanelen van de kuip, tankdeksels, een kettingkast en een tandwielafdekking van koolstofvezel omvat. Tenslotte heeft BMW het M Billet Package toegevoegd, dat bestaat uit onderdelen van billet aluminium, zoals de motorbeschermers, de inklapbare rem- en koppelingshendels, de beschermplaat van de voorremhendel et cet. Het historische embleem van BMW M, dat in 2022 op volwaardige M-auto’s verschijnt, maakt de look helemaal af. Dit logo werd voor het eerst gebruikt op BMW M-racewagens in 1973.

Tot de uitrusting van de standaard M1000RR behoren LED-buitenverlichting, een hoog windscherm, maar liefst zeven rijmodi (waaronder Rain en Race), een 6,5-inch TFT-display, verwarmde handvatten en cruise control. Het 50 Years M-model brengt als extra’s de M GPS Lap Timer-software, een cover voor het duozadel en een geanodiseerde aluminium achterbrug.

BMW R nineT ‘Storm’ door FabMan Creations

BMW heeft geen mechanische wijzigingen aangebracht, wat betekent dat het vermogen voor de 192 kilo wegende M1000RR 205 pk bedraagt bij 13.000 tpm en 83 Nm-koppel bij 11.000 tpm. Vanuit stilstand naar 100 km/u rijden duurt ongeveer 3 seconden en de motor blijft accelereren tot de snelheidsmeter meer dan 300 km/u aangeeft. Verschillende rijhulpsystemen (zoals Wheelie Control) zijn ook standaard. De 2023 BMW M 1000 RR 50 Years M kost vanaf € 44.780,- en staat in het derde kwartaal van 2022 bij de dealers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen