13 C
Nederland
woensdag 29 juni 2022

Motor.NL-medewerker schrijft boek over Moto Guzzi-fabrieksracers

Jongere lezers weten misschien niet dat Moto Guzzi een zeer succesvolle fabrikant van racemotoren was, die talrijke Grand Prix-titels won en een van de meest verbazingwekkende machines ooit bouwde, een 500cc-V8 viertakt.

MOTO73-medewerker Alan Cathcart, die op de cover van Moto Guzzi Factory Racers te zien is op een van de zeldzame V8’s, vertelt in zijn nieuwe boek het verhaal van de verbazingwekkende racemotoren van het bedrijf.

‘Moto Guzzi Racers markeert de honderdste verjaardag van de oprichting van dit legendarische bedrijf, dat nu eigendom is van Piaggio. Het boek beschrijft niet alleen de complete technische evolutie en racegeschiedenis van de fantastische 500cc-V8, maar ook van alle motoren die eraan voorafgingen, waaronder Moto Guzzi’s wereldtitelwinnende 250cc- en 350cc-singles en de verschillende 500cc-singles, twins en viercilinders. Het bevat ook mijn rij-impressies van twee van de belangrijkste modellen in Guzzi’s racegeschiedenis, de 500cc 120° V-twin en de iconische V8 die hem opvolgde”.

Het boek Moto Guzzi Racers heeft zowel een Engelse als een Italiaans uitgave, is een groot formaat (30×23 cm) hardcover gedrukt op kwaliteitspapier, met 160 pagina’s en 91 paginagrote foto’s.

Moto guzzi factory racers is alleen verkrijgbaar via postorder voor de prijs van 49 euro plus 16 euro verzendkosten. Bestellen bij MotoItaliane.

Moto Guzzi 100 jaar: een eeuw Moto Guzzi in 14 stories

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen