woensdag 8 februari 2023

Brabant Motors Grave bestaat 40 jaar!

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Dit jaar bestaat Brabant Motors Grave 40 jaar! 40 jaar geleden begon Jos samen met Rieky met de verkoop en montage van motorbanden en motoronderdelen in Grave. Al snel daarna volgde de verkoop van motorfietsen, onder andere de Yamaha XS750 driecilinder. In 1977 werd Brabant Motors dealer van het Italiaanse merk Laverda, in 1980 groeide dat naar het importeurschap voor Nederland (tot 1993). In 1982 kwam Moto Morini erbij (tot 1987). 

In 1989 de verhuizing naar de huidige locatie aan de Bosschebaan.

In 1991 kwam het legendarische merk Triumph weer op de markt. Het motorhart van Brabant Motors begon sneller te kloppen van dit mooie merk. Al snel waren we een van de eerste 5 dealers in Nederland. De passie voor dit merk bleef groeien, we besloten om ons helemaal te richten op fantastische merk en bouwden het merk Laverda af. 

Ondertussen groeide zoon Joris op tussen de driecilinders, sleutelde al jong enthousiast mee. In 1999 werd de winkel te klein, een grote verbouwing werd gedaan, de winkel werd twee keer zo groot. In 2003 toch weer Italiaans, de Benelli deed zijn intrede bij Brabant Motors, tot 2010.

Brabant Motors ontwikkelt zich tot een van de grotere Triumph specialisten in de Benelux. In 2005 starten Joris en Suzanne met het organiseren van activiteiten voor en met klanten. Gezellig samen rijden in een groep, dagen op het circuit, barbecues en jaarlijks op oudejaarsdag oliebollen bakken. 

In 2013 een tegenslag als we te horen krijgen dat we het dealerschap na 22 jaar kwijtraken per 01-01-2014. Maar we komen er bovenop, een nieuwe huisstijl, logo, website en de vertrouwde service aan de klanten.

In 2014 neemt Joris de zaak over van Jos en Rieky. Zij kunnen het wat rustiger aan gaan doen, maar zijn nog regelmatig in de winkel te vinden. Joris kan het niet alleen, hij wordt ondersteund door Suzanne en in de werkplaats door Willy en Emiel. We kijken uit naar de toekomst. Doorgaan met onze passie voor Triumph en zoveel mogelijk mensen daarin laten delen!

Het jubileum gaan we vieren op 28 en 29 maart. Twee feestelijke dagen met oa:

– Demoritten op verschillende Triumph motoren
– GPS rit door de omgeving van Grave
– Acties op het gebied van kleding & accessoires
– Springkussen & race simulator
– Stands van verschillende bedrijven
– Testrun op Dynojet testbank

Dit mede mogelijk gemaakt door verschillende leveranciers.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen