13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Breaking News: Yamaha XVFZ950 Pure Sports

Gek ding, deze XV950 Pure Sport. Het is een creatie ontsproten uit het brein van de Italiaan Oberdan Bezzi, een man met een reputatie op het vlak van computer gegeneerdere designschetsen. Je weet wel, van die beelden die vaak de wereld overgaan vlak voor een model officieel gelanceerd wordt.
 
Nu mocht de Italiaan zelf aan de slag als onderdeel van Yamaha’s ‘Yard Built’-project. Na eerdere designvruchten van het eveneens Italiaanse Deus Ex Machina en het Deense Wrenchmonkees, was het nu de beurt aan Bezzi, onder auspiciën van het Italiaanse magazine LowRide. Met verrassend resultaat. Wie verzint het om een sportief icoon als de FZ750 samen te laten smelten met een urban-chopper als de XV?
 
De tweepitter is voorzien van topkuip en racekont die volledig zijn geïnspireerd op de voormalige vijfkleps superbike uit midden jaren ‘80. Al moest de vierkante koplamp om esthetische redenen wel plaats maken voor een ronde. Hoewel de FZ vooral was opgebouwd uit polyester, zijn de ‘kuipdelen’ van deze speciale XV handgeklopt uit Aluminium.
 
Net als de andere Yard Built Yamaha’s is het een ‘one off’ en zijn er geen plannen voor productie.

[justified_image_grid ids=19954,19955,19956,19957,19958,19959]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen