Breaking News: Yamaha XVFZ950 Pure Sports

Gek ding, deze XV950 Pure Sport. Het is een creatie ontsproten uit het brein van de Italiaan Oberdan Bezzi, een man met een reputatie op het vlak van computer gegeneerdere designschetsen. Je weet wel, van die beelden die vaak de wereld overgaan vlak voor een model officieel gelanceerd wordt.
 
Nu mocht de Italiaan zelf aan de slag als onderdeel van Yamaha’s ‘Yard Built’-project. Na eerdere designvruchten van het eveneens Italiaanse Deus Ex Machina en het Deense Wrenchmonkees, was het nu de beurt aan Bezzi, onder auspiciën van het Italiaanse magazine LowRide. Met verrassend resultaat. Wie verzint het om een sportief icoon als de FZ750 samen te laten smelten met een urban-chopper als de XV?
 
De tweepitter is voorzien van topkuip en racekont die volledig zijn geïnspireerd op de voormalige vijfkleps superbike uit midden jaren ‘80. Al moest de vierkante koplamp om esthetische redenen wel plaats maken voor een ronde. Hoewel de FZ vooral was opgebouwd uit polyester, zijn de ‘kuipdelen’ van deze speciale XV handgeklopt uit Aluminium.
 
Net als de andere Yard Built Yamaha’s is het een ‘one off’ en zijn er geen plannen voor productie.

[justified_image_grid ids=19954,19955,19956,19957,19958,19959]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?