dinsdag 16 juli 2024

Brough Superior Ultimate Series: overtreffende trap van exclusiviteit bestaat dus echt!

Alsof een Brough Superior nog niet exclusief genoeg is, lanceert het Franse motormerk een serieus gelimiteerde ‘Ultimate Series’, van zowel de SS100 als de Lawrence. Van beide modellen worden slechts 19 stuks op de markt gezet. Voor de reden van dit wat bijzondere aantal hoeven we niet ver te zoeken: Brough Superior zag het levenslicht in 1919. De Ultimate Series SS100 komt naast de standaard SS100, de supercharged SS100 Salt Racer, de zilverkleurige SS100 Bert Le Vack tribute en de blauwe SS100 Karslake in de catalogus. De Ultimate Lawrence naast de originele Lawrence, de Lawrence Nefud en de Lawrence Dagger. Prijzen volgen, maar gaan richting de 75.000 tot 80.000 euro… Met een aanbetaling van 15.000 euro!

Nieuwe Brough Superior: de Lawrence Dagger

Gefreesd aluminium

De Brough Superior SS100 Ultimate en Brough Superior Lawrence Ultimate pakken uit met heel veel details en prachtig vakmanschap, zoals de billet aluminium carters die het bedrijf zelf produceert met hun nagelnieuwe vijfassige Hurco-CNC. Elke Ultimate draagt z’n serienummer als een trofee op de tank, en pronkt met chroom, titanium en carbon. Onder die topmaterialen schuilt Brough’s litergrote, vloeistofgekoelde 88° V-twin, die 102 pk en 87 Nm produceert.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen