Bultaco brengt elektromotor

Het gaat goed met de merknaam Bultaco. Zagen we vorig jaar al helmen van het Spaanse merk, nu zijn in Londen twee nieuwe Bultaco-motorfietsen gepresenteerd.

Het is het resultaat van een Bultaco-revival, doordat de merknaam is verkocht aan vijf ondernemers die het motormerk nieuw leven inblazen. Onder deze vijf stuwende krachten zijn oud-managers van de Piaggio-groep, BMW Motorrad en de huidige directeur van Magna-Steyr; een Oostenrijkse autofabrikant- en ontwikkelaar die onder meer voor Aston Martin, Audi en BMW produceren en ontwikkelt. Na een helmenlijn vinden ze het nu dus tijd voor het echte werk.

De twee modellen, eigenlijk nog prototypes, zijn de Rapitan Sport (in album de twee foto’s links) en de ‘gewone’ Rapitan. In wezen dezelfde motoren, met 53 pk aan topvermogen en 124 Nm aan koppel, maar qua uiterlijk en rijwielgedeelte van elkaar verschillend.

De actieradius van de riemaangedreven Rapitan is vrij beperkt. Immers, met 180 kilometer als maximale actieradius loopt Bultaco een klein beetje achter de feiten aan. Toch heeft Bultaco grootste plannen, en de echte productie moet al in 2015 van start gaan. Uiteindelijk willen ze duizenden Rapitans bouwen, waarvan er al 1500 eind 2015 klaar moeten zijn. Helaas is er nog geen richtprijs bekend.

 

[justified_image_grid ids=20042,20043,20044]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.