13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Bultaco brengt elektromotor

Het gaat goed met de merknaam Bultaco. Zagen we vorig jaar al helmen van het Spaanse merk, nu zijn in Londen twee nieuwe Bultaco-motorfietsen gepresenteerd.

Het is het resultaat van een Bultaco-revival, doordat de merknaam is verkocht aan vijf ondernemers die het motormerk nieuw leven inblazen. Onder deze vijf stuwende krachten zijn oud-managers van de Piaggio-groep, BMW Motorrad en de huidige directeur van Magna-Steyr; een Oostenrijkse autofabrikant- en ontwikkelaar die onder meer voor Aston Martin, Audi en BMW produceren en ontwikkelt. Na een helmenlijn vinden ze het nu dus tijd voor het echte werk.

De twee modellen, eigenlijk nog prototypes, zijn de Rapitan Sport (in album de twee foto’s links) en de ‘gewone’ Rapitan. In wezen dezelfde motoren, met 53 pk aan topvermogen en 124 Nm aan koppel, maar qua uiterlijk en rijwielgedeelte van elkaar verschillend.

De actieradius van de riemaangedreven Rapitan is vrij beperkt. Immers, met 180 kilometer als maximale actieradius loopt Bultaco een klein beetje achter de feiten aan. Toch heeft Bultaco grootste plannen, en de echte productie moet al in 2015 van start gaan. Uiteindelijk willen ze duizenden Rapitans bouwen, waarvan er al 1500 eind 2015 klaar moeten zijn. Helaas is er nog geen richtprijs bekend.

 

[justified_image_grid ids=20042,20043,20044]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen