Burgman 650A Executive

Het volledig nieuwe design van de Burgman 650A Executive combineert strakke lijnen met fraaie details als LED dagrijverlichting, opgelegde logo’s en een chromen afwerking van de uitlaat. De scooter is niet alleen optisch gewijzigd, ook onderhuids heeft het Japanse merk huisgehouden.

De Burgman beschikt nu over de ‘Eco Drive Indicator’ die je helpt om zuiniger en efficiënter te kunnen rijden. Het vernieuwde 638cc motorblok doet hier, volgens Suzuki, nog een schepje bovenop door maar liefst 15% minder brandstof te gebruiken. Dit kan omdat de nieuwe 650A  voorzien is van geavanceerde technieken, zoals het Suzuki Pulsed-secondary AIR-injection (PAIR) systeem, een O2 feedback systeem.

Het transmissiesysteem, SECVT (Suzuki Electronically-controlled Continuously Variable Transmission), belooft een soepele en efficiënte overbrenging. De SECVT transmissie beschikt over drie standen, waaronder een Power Mode voor extra sportiviteit. Bovendien kan er handmatig geschakeld worden door middel van drukknoppen op het stuur. Door de toepassing van nieuwe koppelingsplaten is de rolweerstand van de Burgman verbeterd met maar liefst 35%. Dit moet het manoeuvreren met uitgeschakelde motor makkelijker maken.

De nieuwe Burgman heeft een nieuw ontwikkeld buizenframe gekregen. Door een smallere achterkant van het aluminium frame ziet de scooter er sportief uit, zonder dat dit ten koste gaat van de riante opbergruimte van 50 liter onder het zadel. De vernieuwde voorremmen zijn uitgerust met zwevende remschijven. Bovendien beschikt de nieuweling standaard over ABS.

Handvat-verwarming, zadelverwarming (instelbaar voor rijder en passagier), een rugsteun voor de passagier, een elektrisch verstelbaar windscherm, elektrisch inklapbare spiegels met geïntegreerde richtingaanwijzers, verstelbaar zadel, verlichting in de opbergruimte, extra beveiligd contactslot, helmslot en een fraai weggewerkte handrem behoren standaard tot de uitrusting van de nieuwe Burgman.

De Burgman 650A Executive zal begin 2013 leverbaar zijn in metaliek wit, metaliek matgrijs en hoogglans zwart.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?