donderdag 28 maart 2024

Burgman 650A Executive

Het volledig nieuwe design van de Burgman 650A Executive combineert strakke lijnen met fraaie details als LED dagrijverlichting, opgelegde logo’s en een chromen afwerking van de uitlaat. De scooter is niet alleen optisch gewijzigd, ook onderhuids heeft het Japanse merk huisgehouden.

De Burgman beschikt nu over de ‘Eco Drive Indicator’ die je helpt om zuiniger en efficiënter te kunnen rijden. Het vernieuwde 638cc motorblok doet hier, volgens Suzuki, nog een schepje bovenop door maar liefst 15% minder brandstof te gebruiken. Dit kan omdat de nieuwe 650A  voorzien is van geavanceerde technieken, zoals het Suzuki Pulsed-secondary AIR-injection (PAIR) systeem, een O2 feedback systeem.

Het transmissiesysteem, SECVT (Suzuki Electronically-controlled Continuously Variable Transmission), belooft een soepele en efficiënte overbrenging. De SECVT transmissie beschikt over drie standen, waaronder een Power Mode voor extra sportiviteit. Bovendien kan er handmatig geschakeld worden door middel van drukknoppen op het stuur. Door de toepassing van nieuwe koppelingsplaten is de rolweerstand van de Burgman verbeterd met maar liefst 35%. Dit moet het manoeuvreren met uitgeschakelde motor makkelijker maken.

De nieuwe Burgman heeft een nieuw ontwikkeld buizenframe gekregen. Door een smallere achterkant van het aluminium frame ziet de scooter er sportief uit, zonder dat dit ten koste gaat van de riante opbergruimte van 50 liter onder het zadel. De vernieuwde voorremmen zijn uitgerust met zwevende remschijven. Bovendien beschikt de nieuweling standaard over ABS.

Handvat-verwarming, zadelverwarming (instelbaar voor rijder en passagier), een rugsteun voor de passagier, een elektrisch verstelbaar windscherm, elektrisch inklapbare spiegels met geïntegreerde richtingaanwijzers, verstelbaar zadel, verlichting in de opbergruimte, extra beveiligd contactslot, helmslot en een fraai weggewerkte handrem behoren standaard tot de uitrusting van de nieuwe Burgman.

De Burgman 650A Executive zal begin 2013 leverbaar zijn in metaliek wit, metaliek matgrijs en hoogglans zwart.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen