Castrol R40 snuiven bij ZZ races

Dit is een ingestuurd persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Op zaterdag 20 juni 2015 vindt de 6e ‘revival’van de historische ZZ Races plaats. In 1946 en 1947 zijn de eerste ZZ Races gehouden als wedstrijden om het Nationaal Wegrace Kampioenschap van Nederland. In de huidige vorm zijn de ZZ Races regelmatigheidwedstrijden voor historische racemotoren.
ZZ staat voor ‘t Zandt en Zeerijp, twee dorpen op het mooie “’t Hoogeland” in het uiterste noorden van Groningen, waartussen deze races op het originele stratencircuit worden gehouden. Vlak na de oorlog waren er naast ’t Zandt-Zeerijp, alleen wegraces in Assen, Tubbergen en Zandvoort. In die tijd kwamen er wel 10.000 toeschouwers kijken!!

Op dit circuit, met een lengte van 5800 m, zullen de ca. 200 coureurs van de Historische Motorsport Vereniging (HMV) hun motoren opnieuw laten brullen. Alle traditionele klassen zullen aan de start verschijnen om te zien wie het meest regelmatig zijn of haar ronden kan rijden. Het betreft hier in totaal acht klassen van 50 cc tot en met 500 cc en de zijspannen. De racemotoren zijn van alle bouwjaren tot 1968.

Als extra attractie zullen wij dit jaar een Italiaanse klasse op de baan zetten. In deze klasse is de verscheidenheid groot: van een Mondial 250 cc, de zogenaamde ‘badkuip’ tot een Ducati 851 van lokale held Harrie Haaijer, met van alles daar nog tussenin. Te denken valt dan aan: de Aermacchi’s van de bekende rijders Theo en Albert Jan Louwes, een prachtige Benelli 250 van Oscar Paans enz.
Tot slot hebben zich opnieuw een contingent Engelse coureurs (8 stuks) gemeld. Zij rijden met jaren ’30 en ’40 materiaal als Norton, Rudge, Velocette (KTT) en een AJS zijspan. Zij zien de ZZ Races als hoogtepunt van het seizoen, mede door het prachtige circuit en het enthousiaste publiek.

Wij verwelkomen u graag op zaterdag 20 juni as. in ’t Zandt en Zeerijp, waar om 9.30 uur met de trainingen wordt begonnen. De races worden om 12.00 uur geopend door het rijden van een defilé van alle rijders. Aansluitend beginnen de wedstrijden over twee manches per klasse.
Uiteraard is ook het rennerskwartier vrij toegankelijk, zodat je van dichtbij de machines kunt bewonderen en een praatje kunt maken met de coureurs, die graag over hun motor vertellen. Het feest zet zich na de races nog even voort in de speeltuin van Zeerijp, waar onder het genot van een hapje en een drankje, geluisterd kan worden naar live-muziek van onder andere Burdy.

Entreeprijs is € 7,50. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Bezoek ook eens onze website: www.zzraces.nl met o.a. originele foto’s van de allereerst ZZ!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?