vrijdag 29 maart 2024

CFMoto Papio XO-1: mini-revival van de jaren 80 op komst?

De 125cc minibikes zijn al een aantal jaar aan een comeback bezig. Zo heeft Honda z’n Grom, Monkey en recent zelfs Dax van een achtsteliter voorzien, heeft Benelli z’n TNT op kleine wieltjes en heeft CFMoto met z’n Papio een alternatief in de rangen. Dat laatste merk zou op datzelfde platform nog een Papio XO-1 in de pijplijn hebben – dat blijkt uit homologatiedocumenten uit China én een foto van een prototype die zonet opdook.

CFMoto komt met zware hypernaked genaamd 1250NK

Jaren 80

Terwijl de huidige Papio een modern neefje is van Honda’s MSX/Grom of Benelli TNT, is de styling van de nieuwe XO-1 duidelijk geïnspireerd op motoren uit de jaren 80. Inclusief de dubbele ronde koplampen en de halve kuip. Onder dat kuipwerk zou dezelfde 126cc ééncilinder huizen als in de standaard Papio, die goed is voor 9,4 pk.

Opvallend genoeg is dat een van de enige parallellen die we kunnen trekken naar de standaardversie. Zowel de patenttekeningen als de eerste beelden tonen immers dat de Papio XO-1 uitgerust is met een UPSD-voorvork, gegoten voetsteunen en clip-ons. Ook het kuipwerk, de zadelsectie, de tank en de kettingbeschermer zijn volledig nieuw, evenals het enkele, ronde LCD-dashboardje. Leuke nieuwkomer-in-spe, dit!

CFMoto Papio XO-1

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen