zaterdag 2 december 2023

CFMoto SR-C21 Concept

Nadat CFMoto een paar foto’s publiceerde van het CFMoto SR-C21 concept, is er nu de eerste video, meer foto’s en een heleboel geruchten over een kleine maar extreme supersportmotor.

De nieuwe foto’s en ook de video tonen de conceptmotor en niet alleen renderings die op de computer zijn gemaakt. De motor is ontworpen door CFMoto R&D Europe Modena 40 in Italië, zoveel is tot nu toe bekend gemaakt.

Tenminste delen van de kuip zijn van carbon. De remmen zijn van Brembo, de ophangingscomponenten van Öhlins en het uitlaatsysteem van SC-Project. Het blok wordt verondersteld een 400cc-tweecilinder te zijn. Exacte specificaties ontbreken nog, maar men vermoedt dat hij gebaseerd is op hrt 490cc-KTM-blok. Aangezien CFMoto en KTM nauw samenwerken, zou dit heel goed mogelijk zijn.

CFMoto 1250 TR-G Grand Tourer, wat kost die nou eigenlijk?

CFMoto SR-C21: Circuit en straat

De CFMoto SR-C21 conceptmotor is extreem ontworpen voor het circuit, zoals onder meer te zien is aan de afdekkingen voor de voorremschijven. Maar de verlichting wijst ook op een straatlegale versie. Een release wordt in 2022 verwacht, tenminste dat is waar CFMoto zelf op zinspeelt.

Maar het is ook onduidelijk op welke markten de CFMoto SR-C21 zal worden uitgebracht. Aangezien CFMoto niet alleen motorfietsen verkoopt op de thuismarkt China, maar ook in Europa en Amerika, is er ten minste enige hoop.

Meer zien van CFMoto? Klik hier

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image