maandag 4 december 2023

Check deze BMW R 1250 GS van karton!

Het waren de gevleugelde woorden van een pizzareclame van de dokter: deze pizza is van karton. Je kunt er veel mee, met karton. Dat bewijst een hobbyist uit Brazilië, die een BMW R1250 GS maakte in schaal 1:1.

Wat te doen met de tientallen kartonnen dozen die zich in het magazijn hebben opgehoopt? Een creatieve Braziliaanse hobbyist wist er wel raad mee en besloot een paar weekends te besteden aan het bouwen van een BMW R1250 GS op schaal 1:1. Het lijkt ongelooflijk, maar blijkbaar is er geen grens aan wat je kunt doen met een beetje geduld en veel handigheid.

Multitest: Harley-Davidson Pan America, BMW 1250GS, Honda AT en KTM Super Adventure R

Gevouwen, uitgeknipt en als een puzzel in elkaar gezet, zijn de dozen zo omgevormd tot een levensgroot “model” dat tot in de kleinste details compleet en nauwkeurig is. Werkelijk alles is aanwezig en niets ontbreekt: van de boxermotor tot de achteruitkijkspiegels, van de richtingaanwijzers tot de remmen, de wielen, de banden, de handkappen en de zijtassen met slot. Ook is er het dashboard met instrumentenpaneel en zelfs het BMW-logo. De enige uitzonderingen zijn het plexiglas windscherm, de vork en het frame, die gemaakt zijn van PVC-buizen verbonden door dunne stalen stangen. Kan het nog beter? Er ontbreekt nog één ding – het schilderwerk… Maar de GS is nog niet af, we zullen zien hoe de BMW er in z’n definitieve vorm uitziet.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image