Check deze BMW R 1250 GS van karton!

Het waren de gevleugelde woorden van een pizzareclame van de dokter: deze pizza is van karton. Je kunt er veel mee, met karton. Dat bewijst een hobbyist uit Brazilië, die een BMW R1250 GS maakte in schaal 1:1.

Wat te doen met de tientallen kartonnen dozen die zich in het magazijn hebben opgehoopt? Een creatieve Braziliaanse hobbyist wist er wel raad mee en besloot een paar weekends te besteden aan het bouwen van een BMW R1250 GS op schaal 1:1. Het lijkt ongelooflijk, maar blijkbaar is er geen grens aan wat je kunt doen met een beetje geduld en veel handigheid.

Multitest: Harley-Davidson Pan America, BMW 1250GS, Honda AT en KTM Super Adventure R

Gevouwen, uitgeknipt en als een puzzel in elkaar gezet, zijn de dozen zo omgevormd tot een levensgroot “model” dat tot in de kleinste details compleet en nauwkeurig is. Werkelijk alles is aanwezig en niets ontbreekt: van de boxermotor tot de achteruitkijkspiegels, van de richtingaanwijzers tot de remmen, de wielen, de banden, de handkappen en de zijtassen met slot. Ook is er het dashboard met instrumentenpaneel en zelfs het BMW-logo. De enige uitzonderingen zijn het plexiglas windscherm, de vork en het frame, die gemaakt zijn van PVC-buizen verbonden door dunne stalen stangen. Kan het nog beter? Er ontbreekt nog één ding – het schilderwerk… Maar de GS is nog niet af, we zullen zien hoe de BMW er in z’n definitieve vorm uitziet.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?