MAG roept op om bezwaar aan te tekenen tegen afsluiting dijk voor motoren

Zoals ongetwijfeld bekend is, dreigt een afsluiting van 12 prachtige kilometers langs het IJsselmeer tussen Hoorn en Enkhuizen. Dat kan niet, omdat iedereen van deze weg moet kunnen genieten. Dat blijft ook zo wanneer herrieschoppers besluiten de dB-killer weer in hun demper te schroeven en wij ze durven aan te spreken op hun herrie. Want ‘we’ lokken ongenoegen uit. Breed ongenoegen zelfs, zoals laatst op nationale tv duidelijk werd; Maarten van Rossum sluit zijn programma Hier zijn de van Rossums af met de worden: ‘Misschien kunnen we beginnen met die gvd-se motorfietsen te verbieden. Wat een kolere dingen‘ (helemaal aan het einde).

Naar aanleiding van de pilot en de enquete die onder omwonenden van het traject werd gehouden, bleek dat een minderheid van 31,6% * voor afsluiting was. De tot nu toe gevolgde procedure van de MAG leidde tot een WOB-verzoek en een bezwaarschrift tegen de opzet en de uitvoering van de pilot voor de afsluiting. Dit bezwaarschrift is tot op heden niet behandeld.

Pilot doorgezet: weekendverbod tot 31 oktober voor motoren op Zuiderdijk

Afsluiting van de Zuiderdijk leidt tot extra drukte over alternatieve wegen, die deels door dichter bebouwde straten voert. De bewoners zijn daarvan door de MAG op de hoogte gesteld met lokale media verspreide flyers (zie hieronder). Daarmee werden ze in de gelegenheid gesteld een door de MAG geconcipieerd bezwaarschrift in te dienen. Daar is gretig gebruik van gemaakt. Deze bewoners waren ook niet door de gemeente over de plannen geïnformeerd.

Maak ook bezwaar met een bezwaarschrift

De MAG doet doet na deze eerdere acties opnieuw een tegenzet: ook voor motorrijders stelden we een model bezwaarschrift op. Dit bezwaarschrift plus een uitgebreide toelichting is te vinden via maak bezwaar tegen afsluiting-zuiderdijk  De gemeente verwacht veel bezwaarschriften. Laten we ze niet teleurstellen. Deel deze informatie met je lezers. Het bezwaarschrift moet uiterlijk op 18 juni 2021 ingediend zijn!

* Van de 898 geenqueteerde bewoners met een pand op een afstand van 500 meter of tussen de 500 en 1000 meter van de dijk lieten er 284 weten vóór afsluiting te zijn. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?