vrijdag 19 juli 2024

Classic GP 2023 foto’s: Randy Mamola en Kevin Schwantz waren echt terug op het TT Circuit

Het deed ergens denken aan Buurman en Buurman, want waar je tijdens de TABAC Classic GP keek, overal zag je Randy Mamola en Kevin Schwantz. Samen en altijd met de grootste lol. Volkomen logisch natuurlijk, want bij een feest als de TABAC Classic GP word je vanzelf vrolijk en gelukkig, zoals deze foto’s verduidelijken.

Classic GP 2023: MotoGP Legends, klassieke Le Mans start en een wereldpremière

Foto’s Serge Duursma / LDP International b.v.

Als je het doet, doe het dan goed en dus nam Kevin Schwantz niet een maar twee motoren mee naar Assen. De o zo bekende Suzuki uit 1994 en de o zo bekende Pepsi Suzuki uit eind jaren tachtig. Wij zijn op de redactie nog steeds aan het discussiëren welke we het mooiste vinden, maar weten het nog steeds niet (en gaan er ook nooit uitkomen).
Randy Mamola deed het op één motor, maar als dat dan de Suzuki uit 1981 is waarmee hij tweede werd in het 500cc wereldkampioenschap, dan hoor je bij ons niemand klagen.
De TT Walk of Fame in het centrum van Assen is twee tegels rijker, waarbij prachtig zichtbaar is dat de tijdgeest iets meer vat heeft op Mamola dan op Schwantz. Ach, zolang je er maar om kunt lachen, of niet Randy.
Ken je geschiedenis. Je hoeft het deze jonge fan van Schwantz niets uit te leggen. Ook dikke pluspunten voor de opvoeding, want als je zo jong al zulke mooie kleding aanhebt, komt het later wel goed.
Zelfs wanneer je zoveel succes hebt gehad als deze twee, is het even zoeken naar je naam…
Het maakt niet uit op welk niveau je geracet hebt. Sterker nog: als je niet geracet hebt, ook dan blijft een kneedown iets bijzonders. Let ook even op de ietwat jaloerse blik van Mamola. Coureurs blijven coureurs, zeker als ze tot de beroemdste ter wereld horen.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen