Continental officieel sponsor van ANWB Test- en Trainingscentrum Lelystad

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product of een organisatie of vereniging. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Barneveld, 13 mei 2014 – Continental heeft zich voor drie jaar als sponsor verbonden aan het ANWB Test- en Trainingscentrum in Lelystad. Onderdeel van de samenwerking is dat alle instructievoertuigen (auto’s en motoren) worden voorzien van Continental-banden. Ook levert Continental inhoudelijke input over bijvoorbeeld de relatie tussen band en veiligheid. 

Het ANWB Test- en Trainingscentrum en Continental hebben iets met elkaar gemeen: beide leveren ze een bijdrage aan verkeersveiligheid. Continental doet dat door banden te ontwikkelen die onder uiteenlopende omstandigheden optimale grip bieden en het ANWB Centrum in Lelystad brengt de voertuigbeheersing van bestuurders naar een hoger niveau. 

Raakvlakken als basis voor samenwerking 
‘Veiligheid’ is hét kernwoord bij de driejarige verbintenis van het ANWB Test- en Trainingscentrum en Continental. Alle trainingsauto’s en –motoren van het mobiliteitscentrum worden voorzien van Continental-banden. De voertuigen worden gebruikt bij het trainen van lastige en zelfs extreme situaties. Speciale voorzieningen op het tien hectare grote centrum voor verkeersveiligheid kunnen bijvoorbeeld voor een spekglad wegdek zorgen. De instructeurs brengen de cursisten hier onder gecontroleerde en veilige omstandigheden de technieken bij om een eventuele slip te corrigeren. Toch gaat het niet alleen om corrigeren. Een slip voorkomen is altijd nog beter dan het opvangen ervan. Precies daar komt het belang van een de juiste band aan de orde.  

Adviserende rol
Continental neemt in het kader van de verbintenis ook een adviserende rol op zich. Zo zorgt het bandenmerk voor inhoudelijke input over onder meer de relatie tussen veiligheid en banden.  Daarbij komt bijvoorbeeld het verschil tussen zomer- en winterbanden aan de orde en ook kan er aandacht worden besteed aan de verschillende vormen van slijtage en de gevolgen daarvan. 

Ofwel: de samenwerking tussen Continental en het ANWB Test- en Trainingscentrum gaat verder dan alleen de sponsorovereenkomst – de twee merken streven samen naar een nog hoger niveau van verkeersveiligheid. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?