zondag 29 januari 2023

Custombike extreem – Mortagua Fighter 10

Op de Expo Moto 2022 in Spanje werd waarschijnlijk een van de meest extreme custom bikes tentoongesteld. Het is de tiende versie van de Mortagua Fighter van de Portugese customsmid Carlos Rodriguez.

Carlos komt uit Mortagua in Portugal, waar de naam voor de Fighter-serie vandaan komt. Hij creëerde de eerste fiets in 1999, en de tiende versie heeft een radicale ontwikkeling doorgemaakt. Naar informatie over de motor is tot nu toe tevergeefs gezocht. Nergens wordt onthuld wat de basis voor deze radicale ommezwaai was.

Welke 2022-motoren bieden het meest aantal pk’s voor je geld?

Op de Facebook-pagina van Carlos Rodriguez zijn ook niet echt veel foto’s te vinden. In één geposte video zie je alleen een kat en dan nog alleen de weerspiegeling van de Mortagua Fighter 10. Als je de geschiedenis echter wat beter bekijkt, vind je ook een video van de 8e versie, die een ongelooflijk geluid heeft.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen