woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ducati toont DesertX met kleuren van Audi RS Q e-tron

Op Sardinië hebben concerngenoten Audi en Ducati een exclusief persevenement georganiseerd voor de Ducati DesertX en de Audi RS Q e-tron. Naast de motor en de auto, was ook de man aanwezig. Of in dit geval: de mannen. Danilo Petrucci en de officiële Audi-rijders/bijrijders Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel, Edouard Boulanger, Carlos Sainz en Lucas Cruz.

Exclusieve kleurstelling

Speciaal voor dit evenement heeft het Centro Stile Ducati een aparte kleurstelling voor de DesertX gecreëerd, geïnspireerd op die van de RS Q e-tron. De Ducati werd gereden door Petrucci, die samen met het duo Sainz/Cruz een show neerzette op een technische offroadbaan (zie filmpje). Wij vonden vooral de kleurstelling op de DesertX de moeite, en wilden jullie de foto’s niet onthouden. Of er een serieproductie van komt, is nog niet bekend.

Ducati DesertX 2022 test

RS Q e-tron met DTM-motor

De Ducati DesertX kennen we ondertussen. Lees hier onze eerste rijtest. Maar voor de autofans nog wat extra info over de Audi RS Q e-tron. Dat is Audi’s rallyprototype om aan woestijnrally’s deel te nemen. De elektrische aandrijving met hoogspanningsbatterijen gebruikt een 2.0-liter viercilinder DTM-motor om energie op te wekken. De RS Q e-tron maakte afgelopen januari zijn debuut in de Dakar Rally en maakte indruk met vier etappeoverwinningen, terwijl hij in maart zijn eerste eindoverwinning behaalde in de Abu Dhabi Desert Challenge.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen