Dakar Pre-Proloog Valkenswaard

's Werelds zwaarste rally is natuurlijk de Dakar Rally. Op 5 januari staan weer honderden auto's, motoren, trucks en buggy's klaar om vanuit Lima (Peru) twee weken lang een enorme prestatie te leveren. De deelnemers trotseren mul zand, springen van heuvel naar heuvel en moeten zichzelf redden als ze vast komen te zitten in de modder. Na 14 dagen ploeteren komen ze, als hun voertuig of lichaam hun niet in de steek hebben gelaten, aan in Santiago (Chili).

In aanloop naar deze spectaculaire rally organiseert het Eurocircuit in samenwerking met RTL 7 en MindXposure de Dakar Pre-Proloog. Tijdens deze dag krijg je de kans om de helden van de Dakar van dichtbij in actie te zien. Deze dag wordt namelijk door de deelnemende teams gebruikt als laatste voorbereiding op de enorm zware race. De hele dag komen motoren, quads, auto's en trucks in actie op het circuit, dat deels verhard en deels onverhard is. Ook is er een speciale motorcrossbaan gemaakt. Scherpe bochten en stijle sprongen zorgen voor spectaculaire manoeuvres. Je mag vrij over het paddock lopen, waar de teams hun materiaal presenteren. Je kunt de voertuigen aanraken en de helden aanspreken!

Tijdschema:

09.00 uur – Circuit open.
10.00 uur – Motoren Heat 1 & 2.
10.15 uur – Auto's Heat 1.
11.00 uur – Motoren Heat 3 & 4.
11.15 uur – Auto's Heat 2.
12.00 uur – Pauze programma met demonstraties en presentaties.
13.00 uur – Motoren Finale.
13.15 uur – Auto's Finale.
13.30 uur – Trucks Heat 1.
14.30 uur – Trucks Heat 2.
15.30 uur – Trucks Finale.
16.00 uur – Prijsuitreiking.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.