Dani Pedrosa naar Gamma Racing Day

Wat valt er allemaal te zien tijdens de Gamma Racing day(s) op 6 en 7 augustus? Formule 1-wagens bijvoorbeeld. Of nog belangrijker: MotoGP-coureur Dani Pedrosa van het Repsol Honda MotoGP-team. Daarnaast zal er worden geracet met tweetakt karts. Door hun kleine 200 kg en 95 pk halen de karts onwaarschijnlijk hoge snelheden van 235 kilometer per uur. Ook de jeugd belooft voor spektakel te gaan zorgen op het TT Circuit Assen. Zowel in het Yamaha R125 Cup en het Molenaar NSF100 Championship zal er gestreden worden om de zege. De enige huidige MotoGP-coureur van Nederlandse afkomst, Bo Bendsneyder, werd in beide klassen kampioen en zal ook aanwezig zijn in Assen. Tussendoor zal verveling de overhand niet krijgen door optredens van drievoudig stunt-wereldkampioen Rafal Pasierbek.

Al deze benzineslurpende racemonsters zullen worden uitgedaagd door ‘s werelds snelste waterstofauto. Deze auto, die werd gebouwd door studenten van TU Delft, drijft met water en zuurstof de elektromotoren aan. Hiermee haalt hij zo’n 200 kilometer per uur. Nieuw dit jaar is het meevliegen met een helikopter boven het circuit. De toegang is gratis, tenzij je de paddock in wilt. Daarvoor heb je kaarten nodig. Deze kosten 15 euro per stuk voor volwassen, kinderen kunnen gratis naar binnen!

Foto: Gamma Racing Day

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.