donderdag 28 maart 2024

Dani Pedrosa naar Gamma Racing Day

Wat valt er allemaal te zien tijdens de Gamma Racing day(s) op 6 en 7 augustus? Formule 1-wagens bijvoorbeeld. Of nog belangrijker: MotoGP-coureur Dani Pedrosa van het Repsol Honda MotoGP-team. Daarnaast zal er worden geracet met tweetakt karts. Door hun kleine 200 kg en 95 pk halen de karts onwaarschijnlijk hoge snelheden van 235 kilometer per uur. Ook de jeugd belooft voor spektakel te gaan zorgen op het TT Circuit Assen. Zowel in het Yamaha R125 Cup en het Molenaar NSF100 Championship zal er gestreden worden om de zege. De enige huidige MotoGP-coureur van Nederlandse afkomst, Bo Bendsneyder, werd in beide klassen kampioen en zal ook aanwezig zijn in Assen. Tussendoor zal verveling de overhand niet krijgen door optredens van drievoudig stunt-wereldkampioen Rafal Pasierbek.

Al deze benzineslurpende racemonsters zullen worden uitgedaagd door ’s werelds snelste waterstofauto. Deze auto, die werd gebouwd door studenten van TU Delft, drijft met water en zuurstof de elektromotoren aan. Hiermee haalt hij zo’n 200 kilometer per uur. Nieuw dit jaar is het meevliegen met een helikopter boven het circuit. De toegang is gratis, tenzij je de paddock in wilt. Daarvoor heb je kaarten nodig. Deze kosten 15 euro per stuk voor volwassen, kinderen kunnen gratis naar binnen!

Foto: Gamma Racing Day

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen