maandag 27 mei 2024

Dankzij Stichting Ambulance Wens kon Bart Boot voor de 64e keer bij de TT zijn

Bart Boot (87) is 63 keer op eigen gelegenheid vanuit Voorburg naar de TT geweest. Vanwege problemen met zijn voeten zat een trip naar Assen er dit jaar niet in. De Stichting Ambulance Wens zorgde ervoor dat Boot toch de kwalificaties op zaterdagmiddag kon bijwonen. Boot: ‘Wij logeerden vroeger altijd bij Erkelens in Rolde. Daar verbleven ook wel coureurs. Mijn belangstelling voor de motorsport is ontstaan door Lous van Rijswijk. Wij kwamen voor hem naar de TT.’ Boot heeft lang motorgereden (hoofdzakelijk Brits) en is nog altijd abonnee op MOTO73 en lid van de KNMV. Hij vermaakte zich uitstekend op het platform met mooi uitzicht op de Stekkenwal.

Fotografie: Jan Boer

5 conclusies na de TT Assen 2022 en resultaten

Vijftig trucks

Op maandagavond liet de racerij zich van z’n beste kant zien. Op initiatief van John Norda, chauffeur bij Yamaha, werd in samenwerking met de Stichting Happy Smile een MotoGP TT Truck Run opgezet. In Emmen verzamelden zich meer dan vijftig trucks, komend vanaf de Sachsenring, om gehandicapte en ernstig zieke kinderen een onvergetelijke rit aan te bieden naar het TT Circuit, waar ook nog een rondje over de baan werd gemaakt. Norda: ‘Dit is een privé-initiatief van de chauffeurs, geheel buiten Dorna en IRTA om. Dorna is er wel blij mee en stuurde een filmteam mee. Het is snel gegaan, want in Mugello zijn we ermee begonnen. De belangstelling was erg groot.’ In Emmen trad de band Mooi Wark op. Brandweerwagens stonden langs de route met loeiende sirenes. De kinderen genoten, hoog gezeten in de trucks, met nagenoeg allemaal een petje op het hoofd van de raceteams, van een onvergetelijke rit.

Alle deelnemende trucks maakten met de kinderen aan boord een rondje over het TT Circuit.
Jan Boer
Jan Boer
Jan Boer werkte jarenlang voor de redactie van MOTO73 en doet dat inmiddels als gepensioneerde liefhebber nog altijd met dezelfde passie en kennis.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen