De BMW G 310 GS

De GS-familie breidt uit met de kleine eencilinder G 310 GS. Volgens BMW is de allroad vlot en wendbaar in de stad, maar gelijktijdig robuust genoeg om van de gebaande paden te gaan. Al moet je het offroad ondanks het 19” voorwiel en veerwegen van 180 mm niet te gek maken. De naakte G 310 R vormt duidelijk de basis van dit model.

Het 313cc zware blok is gelijk en de GS heeft dus ook de cilinder ‘verkeerd’ om. De inlaat zit aan de voorzijde en de uitlaat vanzelfsprekend aan de achterzijde. De eencilinder is goed voor 34 pk bij 9500 en 28 Nm bij 7500 tpm. Niet te wild allemaal, maar wat verwacht je van een lichte instapper? Over licht gesproken; rijklaar weegt de GS slechts 169,5 kilo. Voor het betere slipwerk op het onverharde is het ABS uit te schakelen. Het opgegeven gebruik van 1:30 maakt een mens vrolijk.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.