vrijdag 19 april 2024

De BMW R nine T Urban G/S

De R nineT-familie groeit nog maar eens met een nieuw model. Dat lijkt wat veel van het goede, maar als ze zo mooi zijn als de Urban G/S hoor je ons nergens over klagen. Alsof de begindagen van de R 80 G/S (wat we toen eigenlijk allemaal een lelijk en onbegrijpelijk ding vonden) weer helemaal terug zijn. Dat lukt natuurlijk alleen maar met deze wit, rood en blauwe kleurstelling die het jaartal 1980 lijkt uit te roepen.

Het hooggeplaatste witte voorspatbord (een kleine, maar nuttige zwarte is vlak boven het voorwiel gemonteerd) en de ronde koplamp met minikuipje maken het geheel af. Bij dit model hoort natuurlijk een 19”voorwiel. Helaas ziet BMW af van de montage van spaakwielen, dat had het allemaal nog echter gemaakt. Het luchtgekoelde blok kennen we al uit de eerste R nineT en Scrambler. De 1170 cc zware boxer is goed voor 110 pk en een heleboel lol. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen