De BMW R nine T Urban G/S

De R nineT-familie groeit nog maar eens met een nieuw model. Dat lijkt wat veel van het goede, maar als ze zo mooi zijn als de Urban G/S hoor je ons nergens over klagen. Alsof de begindagen van de R 80 G/S (wat we toen eigenlijk allemaal een lelijk en onbegrijpelijk ding vonden) weer helemaal terug zijn. Dat lukt natuurlijk alleen maar met deze wit, rood en blauwe kleurstelling die het jaartal 1980 lijkt uit te roepen.

Het hooggeplaatste witte voorspatbord (een kleine, maar nuttige zwarte is vlak boven het voorwiel gemonteerd) en de ronde koplamp met minikuipje maken het geheel af. Bij dit model hoort natuurlijk een 19”voorwiel. Helaas ziet BMW af van de montage van spaakwielen, dat had het allemaal nog echter gemaakt. Het luchtgekoelde blok kennen we al uit de eerste R nineT en Scrambler. De 1170 cc zware boxer is goed voor 110 pk en een heleboel lol. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.