maandag 29 mei 2023

De Citrix-file; ben jij er al tussendoor gereden?

Even dachten we het verkeerd gehoord te hebben op de verkeersinformatie, maar sinds vanmorgen bestaat de Citrix-file echt. Let wel, spreek het uit op z’n Nederlands want anders heb je wellicht niet door dat we doelen op zo’n lange rij stilstaande auto’s.

Wat er precies aan de hand is? Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft de Rijksoverheid en vitale organisaties, zoals energievoorziening, de telecom- en de financiële sector, die werken met Citrix-servers geadviseerd deze uit te schakelen vanwege een beveiligingslek. Bij misbruik kunnen kwaadwillende directe toegang krijgen tot het lokale netwerk en systemen, aldus het Nationaal Cyber Security Centrum.

Als gevolg van dit lek, kunnen veel mensen niet thuiswerken en moeten dus de (snel)weg op om naar het werk te gaan. Als resultaat daarvan stonden vooral in de Randstad meer files. Precies, de Citrix-files.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image