De dijken blijven ons bezig houden

Door het hoge water is het op dit moment fantastisch om langs de rivieren te rijden. Inderdaad, over die veel besproken dijken. Want zelfs in de winter blijven die dijken de gemoederen bezig houden. Of beter gezegd, de gemeente Lingewaard in dit geval.

Sinds begin dit jaar zijn de dijken in die gemeente afgesloten voor motorrijders in het weekenden en op feestdagen. Een besluit dat volgens KNMV en MAG is genomen op basis van emoties en niet op gegronde redenen of degelijk onderzoek.

En daarin staan de MAG en KNMV niet alleen, want van de hoorcommissie en de handhaving kregen ze zelfs de bevestiging dat het besluit onvoldoende onderbouwd was en ook niet door de politie gehandhaafd kan worden. Niet zo heel vreemd als je weet dat de motorrijder maar vier procent van de totale voertuigbewegingen uitmaakt.

En dus ging het naar de rechtbank van Arnhem waar de zaak gisteren diende. Binnen zes weken weten we meer.

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.