De Ducati 1199 Panigale wint prestigieuze Compasso d’Oro design award

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Borgo Panigale (Bologna), 2 juni 2014 – De intense focus op design en stijl, wat een van de voornaamste kenmerken is van de iconische motorfietsen en het beroemde ‘Made in Italy’ karakter onderstreept, is nu opgemerkt bij de 1199 Panigale Superbike en beloond met de zeer prestigieuze Italiaanse prijs voor design – de Compasso d’Oro.

De verkiezing werd georganiseerd op 28 mei in Milaan. Er werden meer dan 270 producten getoond op deze 23e editie, die om de drie jaar wordt georganiseerd. Een panel van deskundigen selecteert de belangrijkste en meest verdienstelijke producten, die worden bekroond met de prestigieuze ADI Compasso d’Oro Award. 

Bij deze editie werd de Ducati 1199 Panigale bekroond: “Compasso d’Oro award voor een motorfiets die presteert op wedstrijdniveau en dat combineert met een elegant productie model dat nog steeds in lijn is met het traditionele imago van het merk”.

De Ducati 1199 Panigale is de eerste motorfiets ooit die deze belangrijke award heeft mogen ontvangen en vult daarmee de Compasso d’Oro aan. Na 60 jaar zijn er bijna 300 projecten die een award hebben ontvangen en meer dan 2000 projecten hebben een ‘eervolle vermelding’ gekregen, samen vormen zij de historische collectie van de ADI Compasso d’Oro awards.

De collectie, beheerd door de ADI Foundation, opgericht in 2001, vertegenwoordigt een erfenis van uitmuntende creativiteit en productie. Het wordt door het ministerie voor Cultureel Erfgoed van Lombardije beschreven als “uitzonderlijk artistiek en van historisch belang” en is opgenomen in hun collectie van Nationaal Erfgoed.

Opgericht in 1954, is de ADI Compasso d’Oro inmiddels ‘s werelds oudste en meest invloedrijke design award. Ontwikkeld naar een idee van Gio Ponti, werd de verkiezing het eerst georganiseerd door de Rinascente department store group met als doel de waarde en kwaliteit van Italiaans ontworpen producten te bekronen. 

In 1964 werd ADI verantwoordelijk voor de organisatie en houden zij toezicht op de integriteit en objectiviteit.

De winnaar van de 23e Compasso d’Oro Award, de 1199 Panigale, is de ultieme Ducati Superbike met innovatie die zorgt voor een nieuwe benchmark in de industrie. De 1199 Panigale wordt al beschouwd als een icoon van Italiaans design en bezit ongelooflijke engineering oplossingen specifiek bedoeld om de prestaties tot een zo hoog mogelijk niveau te brengen. De technische kenmerken van de motor vormen een 195pk motor met een monocoque frame die zorgen voor een optimale kracht-gewicht ratio en daarmee is de motorfiets nog sneller, wendbaarder en bezorgt de motor een geweldige algehele rijervaring.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?