zondag 21 april 2024

De Ducati Panigale V4 R van Scott Redding is te koop

Als je een unieke motor mee naar huis wilt nemen, en je hebt wat euro’s, liefst dollars gespaard, dan hebben we een buitenkansje voor je. De Ducati Panigale V4 R waarmee Scott Redding in 2019 het Britse Superbike-kampioenschap won is te koop!

Kampioen in debuutjaar

Op deze Ducati domineerde Scott de BSB bij zijn debuut in het kampioenschap. Hij scoorde in 2019 8 pole positions en 6 overwinningen (Donington Park, Snetterton, Knockhill, Oulton Park, Assen en opnieuw Donington Park). Daarmee liet hij genoeg punten noteren om het Brits-kampioenschap[ te winnen. Dat deed hij op het historische circuit van Brands Hatch.

Na het kampioenschap deed het Britse team Paul Bird Motorsport/Be Wiser Ducati de motor in de verkoop. De Ducati Panigale V4 R werd aangekocht door een particulier, die ‘m nu te koop aanbied op eBay. De motor is een van de twee Panigale V4 R’s van het PBM-team en is naar verluidt de motor waarmee Scott de zes BSB-races heeft gewonnen.

Snel beslissen

Het startbedrag is €85.000,- ($100.000,-), maar als je €123.000,- ($145.000,-) betaalt kun je Redding’s Panigale V4 R direct mee naar huis nemen. De prijs omvat een nieuwe set Pirelli SC2-banden, maar niet de verzending van de fiets, die op €3.000,- ($3.500,-) wordt geschat (momenteel bevindt de motor zich in New York). Klik op de blauwe knop hieronder als je een bod wilt plaatsen. Maar schiet een beetje op, de veiling eindigt op 20 september.

Naast Scott’s motor zijn er ook andere items van de voormalige MotoGP-rijder en Davies’ huidige Ducati SBK-partner te koop: een gebruikte en gesigneerde helm en racepakken, handschoenen en laarzen die nooit door de Britse kampioen zijn gebruikt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen