De duimstok als bananenschil

Elke motorrijder weet waarom het verstandig is om het wegdek af te speuren. Op zoek naar een olie- of dieselspoor, nare lengterichels, putdeksels of andere gladdigheden. Dat dat bepaald geen onnodig kwaad is, blijkt wel uit een ongeluk dat deze week in Gelderland plaats vond.

Een 26-jarige man uit Rhenen pakte in Veenendaal een oprit naar de A12. Hij zag hierbij een duimstok, die op het asfalt lag, over het hoofd. Het gevolg laat zich raden; de man verloor de controle over z’n motor, ging onderuit en kwam in de berm tot stilstand. Daar kwam hij helaas niet zonder kleurscheren af. Hij raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. 

Alle automobilisten die wel eens iets los op een aanhanger leggen zijn bij deze dan ook nog maar eens gewaarschuwd: voor een motorrijder kan het allerkleinste gladde obstakel al een ware valkuil zijn!

Foto boven: archiefplaatje van Randy Mamola die zojuist over een bananenschil, duimstok of dieselspoor is gereden…

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.