zaterdag 15 juni 2024

De eerste 30 Aston Martin AMB 001’s op de weg

De eerste Aston Martin supersportmotoren zijn van de Brough Superior-productielijn in Toulouse gerold. Nou, nou, maar laten we beginnen met een paar cijfers om de Aston Martin AMB 001 in een context te plaatsen: 183 pk voor 185 kg (droog gewicht), prijs 98.000 euro.

De samenwerking tussen de autofabrikant en het Franse bedrijf Brough Superior heeft geresulteerd in een project dat sinds de presentatie op de EICMA in 2019 veel belangstelling heeft getrokken. Nu zijn de eerste 30 eenheden van de productielijn in Toulouse gerold.

Hoe ziet een motorfiets van Bentley eruit?

Het ontwerp en de styling zijn van het hoogste niveau. De supersportmotor kan alleen op het circuit worden gebruikt, aangezien hij niet is goedgekeurd voor gebruik op de weg. Met een prijs van bijna 100.000 euro zullen niet veel klanten het zich kunnen veroorloven, maar 30 van hen zijn al tevreden. Aston Martin heeft ze al verscheept naar vermogende kopers in Frankrijk, Europa, Japan, Australië, Singapore en de Verenigde Staten.

In totaal zullen 100 eenheden worden gebouwd en tot op heden zijn er reeds 90 verkocht. Als je geïnteresseerd bent… moet je opschieten.

Aston Martin AMB 001
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen