13 C
Nederland
woensdag 29 juni 2022

De eerste airconditioned helm ter wereld: Feher ACH-1

’s Werelds eerste motorhelm met airco is beschikbaar voor motorrijders en anderen die het hoofd koel willen houden.

De Feher ACH-1 kon wel eens ’s werelds eerste motorhelm met airconditioning zijn. De ACH-1 verdeelt gefilterde en gekoelde lucht gelijkmatig over de bovenkant van je hoofd. De temperatuur van de gekoelde lucht kan 10-15 graden verschillen met de omgevingstemperatuur. Dit zorgt voor een comfortabelere rijervaring bij warm weer.

De Feher ACH-1 maakt gebruik van een gepatenteerde en in de praktijk beproefde technologie die ook wordt gebruikt om de stoelen te koelen van Rolls-Royce, Bentley, Ferrari, Infiniti, Lexus en GM, om er maar een paar te noemen. Die thermo-elektrische techniek wordt in combinatie met Feher’s gepatenteerde buisvormige Spacer Fabric toegepast om gefilterde, gekoelde lucht gelijkmatig in de helm te verdelen.

De airco in de Feher-helm betrekt z’n stroom van de motoraccu. Wanneer je het vervelend vindt om aan je motor ‘vast te zitten’, kun de airco ook aan het accupakket koppelen. In de USA bedraagt de voorgestelde detailprijs zo’n €520,- ($ 599,99).

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen