De eerste airconditioned helm ter wereld: Feher ACH-1

‘s Werelds eerste motorhelm met airco is beschikbaar voor motorrijders en anderen die het hoofd koel willen houden.

De Feher ACH-1 kon wel eens ‘s werelds eerste motorhelm met airconditioning zijn. De ACH-1 verdeelt gefilterde en gekoelde lucht gelijkmatig over de bovenkant van je hoofd. De temperatuur van de gekoelde lucht kan 10-15 graden verschillen met de omgevingstemperatuur. Dit zorgt voor een comfortabelere rijervaring bij warm weer.

De Feher ACH-1 maakt gebruik van een gepatenteerde en in de praktijk beproefde technologie die ook wordt gebruikt om de stoelen te koelen van Rolls-Royce, Bentley, Ferrari, Infiniti, Lexus en GM, om er maar een paar te noemen. Die thermo-elektrische techniek wordt in combinatie met Feher’s gepatenteerde buisvormige Spacer Fabric toegepast om gefilterde, gekoelde lucht gelijkmatig in de helm te verdelen.

De airco in de Feher-helm betrekt z’n stroom van de motoraccu. Wanneer je het vervelend vindt om aan je motor ‘vast te zitten’, kun de airco ook aan het accupakket koppelen. In de USA bedraagt de voorgestelde detailprijs zo’n €520,- ($ 599,99).

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?