maandag 30 januari 2023

De Honda Hornet keert terug in de ‘nabije toekomst’

Verstopt in Honda’s nogal grote mediadump voor de EICMA motorshow in Milaan is de bevestiging te vinden dat Big Red de Honda Hornet opnieuw uitbrengt.

De komende Honda Hornet zal naar verluidt gebruik gaan maken van een 850cc-paralleltwin motorblok. Dat blok zal naar verwachting ook de Honda Transalp adventure gaan aandrijven.

Honda geeft niet al te veel aanwijzingen over wanneer we de Hornet en zijn familieleden kunnen verwachten. We moeten het doen met de opmerking ‘in de nabije toekomst’. Wij nemen aan dat dit ergens in 2022 betekent, waarschijnlijk ergens tijdens het nieuwe motorseizoen van volgend jaar.

2022 Honda CBR1000RR-R Fireblade, Fireblade SP en Fireblade SP 30th Anniversary

Stevige concurrentie

Afgaande op het concept dat in Milaan te zien is, wordt de nieuwe Honda Hornet een sportieve motor, die het opneemt tegen machines als de KTM 890 Duke R en Yamaha MT-07. Dat is een harde dobber om tegen te concurreren. En hetzelfde kan worden gezegd voor de middenklasse Transalp ADV-motorfiets, waarvan het gerucht heel sterk is.

Delen van het persbericht over het concept en de komende debuut kun je hieronder lezen:

Honda is ook verheugd dat de illustere naam Hornet in de nabije toekomst zal terugkeren in de line-up. De Hornet staat al sinds de introductie in 1998 in Europa bekend om zijn opwindende prestaties en wendbaarheid in combinatie met een hypermoderne streetfighter-styling.

Bezoekers aan de EICMA kunnen alvast een voorproefje krijgen van de conceptrichting van de nieuwe Hornet. In een speciale ruimte op de Honda-stand wordt gebruik gemaakt van projectiebeelden in een levendige 3D-weergave van licht en geluid, waarin zowel wordt teruggeblikt op de vorige generaties Hornet en vooruit gekeken wordt op wat komen gaat.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen