De Honda Rebel

Wie dacht na de Intermot en EICMA alle nieuwe motoren voor 2017 wel te hebben gezien, had het goed mis. Honda had tijdens de Long Beach International Motorcycle Show in Californië nog wat achter de hand. Zij presenteerden de Honda Rebel, een Bobber voor jonge rijders.De Rebel komt in een 300cc- en 500cc-uitvoering. Jaren geleden bracht Honda al iets vergelijkbaars op de markt. De Rebel wordt nu opnieuw geïntroduceerd en is vooral gericht op de jongere en kleinere rijders. Hij heeft dan ook een vrij lage een zithoogte van 690 mm en is geschikt voor het A2-rijbewijs. Onder meer het buizenframe en de dikke banden geven de Rebel zijn Bobber-uitstraling.De krachtbron van de 500 Rebel is een 471cc parallel-twin dat Honda ook in de andere 500’s gebruikt. Voor de Rebel hebben de Japanners de injectie zó ingesteld dat meer koppel tijdens lage toeren wordt bereikt. De 300 is een 286cc eencilinder. Beide versies komen in een uitvoering mét en zonder ABS. De 500 wordt gespoten in Graphite Black, Matte Armored Silver Metallic, Bright Yellow en Millennium Red en de 300 in Matte Silver, Matte Pearl White, Black en Red.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?