Hallelujah, nieuw geld voor MV Agusta

Het ging de laatste tijd op zijn zachts gezegd niet erg goed met MV Agusta. Het bedrijf had schulden, ging medewerkers ontslaan en verminderde de productie. Het slechte nieuws stapelde zich op, tot er nu eindelijk eens goed nieuws kwam. Het bedrijf heeft een nieuwe investeerder gevonden. Hiermee lijkt de fabrikant een bijna onvermijdelijk faillissement te ontwijken. 

De schuld zou zijn opgelopen tot zo’n 50 miljoen. Het bedrijf uit Varese leek op sterven na dood, maar zoals het wel vaker gaat met bedrijven als deze, is er toch een uitweg gevonden. En maar goed ook, want pareltjes als deze, deze en deze zien we graag ook komende jaren weer.  De Italianen hebben nu in Black Ocean een partner gevonden die wil investeren. De Russische multinational is gespecialiseerd in digitale techniek achter online commercie. Hoeveel er is geïnvesteerd is niet duidelijk.

“Naast de versterking van onze financiën, dat belangrijk is voor de toekomstige groei van MV Agusta, geloof ik er sterk in dat Mr. Sardarov, Mr. Ripley en hun wereldwijde team (van Black Ocean) met hun ondernemerschap en managementvaardigheden kan bijdragen aan de versterking van MV Agusta”, aldus de CEO Giovanni Castiglioni.

Vorige week ging het nog wat minder goed met MV. We kregen een officieel persbericht in de inbox. Na te zijn beschuldigd te hebben gefraudeerd met geld, ontkende MV Agusta. Het bedrijf zou geld dat medewerkers hadden betaald als sociale premies, hebben gebruikt om hun schulden aan leveranciers af te lossen. De Guardia di Finanza zou op bezoek zijn geweest. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?