De Kawasaki Z900

Eigenlijk was het al eerder bekend, maar zojuist onthuld op de EICMA: de Kawasaki Z900. De Kawa krijgt onder meer een bekrachtigde koppeling met slipperfunctie en een meervoudig instelbaar display. Ook goed om te weten is dat de eerste vijf versnellingen relatief kort zijn (dus denk aan je rijbewijs met dat voorwiel…) terwijl de zesde versnelling als overdrive is. 

Dat het Trellis-frame slechts 13,5 kilo weegt, wisten we al, maar dat de nieuwe aluminium swingarm voor nog meer gewichtsbesparing zorgt niet. Als laatste de achterschokdemper. Die is horizontaal geplaatst en daarmee claimt Kawasaki een dat het gewicht van de motor mooi gecentraliseerd is en dat helpt bij een neutraal stuurgedrag. De nieuwe Z900 staat begin 2017 in de showroom voor een nu nog helaas onbekend bedrag…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?