13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

EICMA: Nieuws van Zero Motorcycles

Zero Motorcycles presenteert vandaag op de EICMA de nieuwe modellen voor 2017. De fabrikant heeft de acceleratie omhoog kunnen brengen door al hun modellen uit te rusten met wat zij Interior Permanent Magnet-motoren (IPM) noemen. Door de toevoeging van deze IPM-motor bereiken de Zero SR en DSR 146 Nm koppel. “Dat is meer dan bij welke 1.000 cc productiesportbike op benzine ook”, aldus de fabrikant. Beide modellen gaan €18.590 kosten. De Zero S en Zero DS positioneert het merk als elektrische alternatieven voor stedelijk vervoer. De nieuwprijs van deze modellen zal € 16.260 gaan bedragen. Deze modellen komen ook in een 11 kW-uitvoering, waardoor ze geschikt zijn voor het A1 rijbewijs. Zero heeft de A1-varianten uitgerust met een lichtere accu. De 11 kW-modellen gaan €12.700 kosten. Voor wie toch een grote accu wil kan deze gewoon bestellen. Waarom Zero de 11 kW-versies niet ook gewoon uitrust met de grotere accu, zal misschien een commerciële zet zijn. Je kunt er tegen een meerprijs van voor €3045 een Power Tank bij kopen. Zelf claimt de fabrikant dat de lichte versies met 43 kg minder gewicht makkelijker te manoeuvreren zijn. De actieradius mét de powertank wordt 193 km wanneer je zowel door de stad als op de snelweg rijdt.

De Z-Force® accupakketten van lithium-ion heeft voor Zero voor 2017 verbeterd. Ze zouden onderhoudsvrij zijn en ontworpen om net zo langs als de motor mee te gaan. Dit zou op zijn minst vijf jaar moeten zijn. In ieder geval krijg je zo lang garantie van Zero.

De software op de elektrische motoren is te updaten met een smartphone-app. Hiermee kun je ook de prestaties van de ‘motor’ beïnvloeden. Onder meer het vermogen, de topsnelheid en het koppel kun je er mee aanpassen. Daarnaast kun je met de app de laadstatus van de accu en het energieverbruik inzien. Een ander leuk feitje, de Zero heeft natuurlijk geen tank nodig, dus heeft de fabrikant uit Californië deze plek gereserveerd voor een opbergvak. Handig! 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelDe Kawasaki Z900
Volgend artikelDe BMW HP4 Race

Gerelateerde artikelen