maandag 30 januari 2023

De motoren van James Bond staan in Brussel!

Yes, het is een stukkie tuffen. Uit ervaring weten we dat Antwerpen een schier onneembare vesting is van stilstaand verkeer waar het voor motorrijders niet fijn toeven is. Maar eenmaal daar doorheen geworsteld, ligt het asfalt richting Brussel voor je open. Op naar James Bond in Brussel, oftewel Bond in Motion. Want daar gaat het om, de ‘vervoersmiddelen’ van de beroemdste geheimagent ter wereld.

Triumph Scrambler 1200 XE uit James Bond-film geveild voor 156.000 euro

Bond in Motion neemt je op een oppervlak van 6.000 vierkante meter mee achter de schermen van 007. Zijn wereld vol wappies is verdeeld in vier werelden: lucht, water, aarde en vuur. Uiteraard staan er een groot aantal typische Aston Martins, van de DB5 uit de jaren ’60 tot de nooit in productie genomen DB10. Daarnaast echter ook vele andere iconische en meer of minder gehavende Bond-auto’s, zoals de Lotus Esprit, BMW Z8, Jaguar C-X75, de (halve) Renault 11, Land Rovers en Rolls-Royces. Maar ook motorfietsen, vlieg- en vaartuigen, sneeuwscooters, een complete metrowagon uit Skyfall en nog veel meer. In de centrale 007-bar kan een Martini (shaken, not stirred) worden besteld en de officiële Bond-merchandise mag natuurlijk ook niet ontbreken.

De tentoonstelling ‘draait’ van 9 december 2022 tot en met 14 mei 2023. Meer informatie vind je hier.

Adres

Bond in Motion
Paleis 1 – Brussels Expo
Belgiëplein 1
1020 Brussel

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

  1. Geweldig, ga vast een keer kijken, staat die prachtige BMW Cruiser R 1200 C er ook?

Reacties zijn gesloten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen